Tips voor lesgeven op afstand

We hebben speciaal voor het onderwijs een poster gemaakt met aandachtspunten voor onderwijs op afstand. De poster is gebaseerd op de praktische vragen die onze FG's de afgelopen dagen hebben gekregen en gesorteerd op onderwerp.

Momenteel werken veel onderwijsinstellingen aan manieren om kinderen les op afstand te geven. Dit is uit nood geboren, maar biedt natuurlijk ook mogelijkheden voor de toekomst. FLEXfg vindt het  belangrijk dat het primaire proces – het geven van onderwijs – zo goed mogelijk door kan gaan.

Maar vanuit ons vakgebied helpen we ook graag om vooraf goede keuzes te maken bij de inzet van middelen. Dat voorkomt uitdagingen achteraf. Door nu ook aandacht te hebben voor de gevolgen die keuzes hebben op persoonsgegevens van leerlingen en collega’s bouwen we samen aan een goede voorziening voor de leerlingen. Voor nu, maar zeker ook voor later! Als je op de logo’s in de posters klikt wordt je verwezen naar achterliggende informatie.

Klik hier of op de afbeelding om te downloaden:

Over de auteur

Ferenc Jacobs

Ferenc is mede-eigenaar van FLEXfg en functionaris gegevensbescherming bij meerdere schoolbesturen.

Related Posts

Persoonsgegevens zijn het goud van een school

Persoonsgegevens zijn het goud van een school

Het meest interessante doelwit voor criminelen zijn niet de iPads, laptops of andere apparatuur in een school. Persoonsgegevens is het goud waar écht veel aan te verdienen valt. In dit artikel gaan we in op de noodzaak om Informatiebeveiliging en Privacy goed voor elkaar te hebben in het onderwijs.

Apache Log4j – Wat moet het onderwijs hiermee?

Apache Log4j – Wat moet het onderwijs hiermee?

Vorige week werd het bericht gedeeld dat er kwetsbaarheden zijn gevonden in Apache Log4j. Moet het onderwijs zich zorgen maken over deze meldingen? En wat kun je doen om te voorkomen dat je nadeel ondervindt van dit soort kwetsbaarheden? In dit artikel praten we je – hopelijk in leesbare taal – bij.

Google & het onderwijs – wat nu?

Google & het onderwijs – wat nu?

Het was nog even spannend, maar er zijn afspraken gemaakt tussen Google en het onderwijs over de risico’s van het gebruik van Google Workspace op scholen. Fijn! Maar hiermee is het onderwijs er nog niet. Besturen moeten zelf een aantal stappen zetten om aan hún kant te zorgen voor een veilige werkwijze. In dit artikel gaan we hier dieper op in.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Adresgegevens

0512 202 030

info@flexfg.nl

Lavendelheide 12, 9202 PD Drachten

Neem contact op

6 + 12 =