Tips voor lesgeven op afstand

We hebben speciaal voor het onderwijs een poster gemaakt met aandachtspunten voor onderwijs op afstand. De poster is gebaseerd op de praktische vragen die onze FG's de afgelopen dagen hebben gekregen en gesorteerd op onderwerp.

Momenteel werken veel onderwijsinstellingen aan manieren om kinderen les op afstand te geven. Dit is uit nood geboren, maar biedt natuurlijk ook mogelijkheden voor de toekomst. FLEXfg vindt het  belangrijk dat het primaire proces – het geven van onderwijs – zo goed mogelijk door kan gaan.

Maar vanuit ons vakgebied helpen we ook graag om vooraf goede keuzes te maken bij de inzet van middelen. Dat voorkomt uitdagingen achteraf. Door nu ook aandacht te hebben voor de gevolgen die keuzes hebben op persoonsgegevens van leerlingen en collega’s bouwen we samen aan een goede voorziening voor de leerlingen. Voor nu, maar zeker ook voor later! Als je op de logo’s in de posters klikt wordt je verwezen naar achterliggende informatie.

Klik hier of op de afbeelding om te downloaden:

Over de auteur

Ferenc Jacobs

Ferenc is mede-eigenaar van FLEXfg en functionaris gegevensbescherming bij meerdere schoolbesturen.

Related Posts

Hoe de AVG in het onderwijs het verschil kan maken

Hoe de AVG in het onderwijs het verschil kan maken

In het onderwijs wordt nog relatief vaak gesproken over de AVG als een losstaand en lastig proces binnen een bestuur. Toegegeven, de nadruk in de media op boetes en ‘kan niet, mag niet’ helpt niet mee. In dit artikel probeer ik uit te leggen dat het inbedden van de AVG in de processen een duurzamere route is.

10 AVG-tips voor het onderwijs

10 AVG-tips voor het onderwijs

Na de uitdagingen in het afstandsonderwijs gaan leerlingen weer naar school. We hebben een mooie poster gemaakt met 10 belangrijke uitgangspunten van de AVG die je als leerkracht in je dagelijkse werk kunt gebruiken.

“Is deze tool AVG-proof?”

“Is deze tool AVG-proof?”

Vandaag kreeg ik wat extra zoekwerk op mijn digitale bordje. Ik moest een tip in de poster die ik gisteren via LinkedIn deelde toch wat verder uitdiepen: “Mag ik ‘Tool X’ voor de AVG gebruike om instructie op afstand te geven?” Een prima vraag!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Adresgegevens

0512 202 030

info@flexfg.nl

Lavendelheide 12, 9202 PD Drachten

Neem contact op

8 + 1 =