10 AVG-tips voor het onderwijs

Na de uitdagingen in het afstandsonderwijs gaan leerlingen weer naar school. We hebben een mooie poster gemaakt met 10 belangrijke uitgangspunten van de AVG die je als leerkracht in je dagelijkse werk kunt gebruiken.

Het zijn uitdagende tijden voor mensen in het onderwijs. Na een aantal maanden onderwijs op afstand volgde een periode van zowel thuis als op school lesgeven. Na de zomervakantie draaien veel scholen alweer op de vertrouwde manier. Dit levert weer nieuwe aandachtspunten op voor leerkrachten met betrekking tot persoonsgegevens.

De meeste medewerkers in het onderwijs doen op het gebied van de AVG al heel veel vanuit natuurlijk gedrag en de motivatie om goed voor leerlingen te zorgen. Toch is heel menselijk om af en toe een foutje te maken. Het probleem is dat wanneer het aankomt op de gegevens van leerlingen en collega’s, de gevolgen meestal groot zijn.

FLEXfg heeft 10 punten op een handige poster gezet waaraan je als onderwijsmens zou moeten denken om de kans op incidenten te verkleinen. En deze delen we graag met je! Via het klikken op deze link of de afbeelding hieronder kun je de poster downloaden.

Laat je ons nog even weten wat je ervan vond?

 

Over de auteur

Ferenc Jacobs

Ferenc is mede-eigenaar van FLEXfg en functionaris gegevensbescherming bij meerdere schoolbesturen.

Related Posts

Hoe de AVG in het onderwijs het verschil kan maken

Hoe de AVG in het onderwijs het verschil kan maken

In het onderwijs wordt nog relatief vaak gesproken over de AVG als een losstaand en lastig proces binnen een bestuur. Toegegeven, de nadruk in de media op boetes en ‘kan niet, mag niet’ helpt niet mee. In dit artikel probeer ik uit te leggen dat het inbedden van de AVG in de processen een duurzamere route is.

“Is deze tool AVG-proof?”

“Is deze tool AVG-proof?”

Vandaag kreeg ik wat extra zoekwerk op mijn digitale bordje. Ik moest een tip in de poster die ik gisteren via LinkedIn deelde toch wat verder uitdiepen: “Mag ik ‘Tool X’ voor de AVG gebruike om instructie op afstand te geven?” Een prima vraag!

‘Mag je deze app gebruiken?’

‘Mag je deze app gebruiken?’

Fijn dat Kennisnet meedenkt met schoolbesturen, door een tool te ontwikkelen waarin je kunt nakijken of je op moet passen. In deze Privacy Quickscan staat voor een aantal veelgebruikte applicaties op een rij waar ze voor zijn en waar je gezien privacy rekening mee...

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Adresgegevens

0512 202 030

info@flexfg.nl

Lavendelheide 12, 9202 PD Drachten

Neem contact op

5 + 12 =