10 AVG-tips voor het onderwijs

Na de uitdagingen in het afstandsonderwijs gaan leerlingen weer naar school. We hebben een mooie poster gemaakt met 10 belangrijke uitgangspunten van de AVG die je als leerkracht in je dagelijkse werk kunt gebruiken.

Het zijn uitdagende tijden voor mensen in het onderwijs. Na een aantal maanden onderwijs op afstand volgde een periode van zowel thuis als op school lesgeven. Na de zomervakantie draaien veel scholen alweer op de vertrouwde manier. Dit levert weer nieuwe aandachtspunten op voor leerkrachten met betrekking tot persoonsgegevens.

De meeste medewerkers in het onderwijs doen op het gebied van de AVG al heel veel vanuit natuurlijk gedrag en de motivatie om goed voor leerlingen te zorgen. Toch is heel menselijk om af en toe een foutje te maken. Het probleem is dat wanneer het aankomt op de gegevens van leerlingen en collega’s, de gevolgen meestal groot zijn.

FLEXfg heeft 10 punten op een handige poster gezet waaraan je als onderwijsmens zou moeten denken om de kans op incidenten te verkleinen. En deze delen we graag met je! Via het klikken op deze link of de afbeelding hieronder kun je de poster downloaden.

Laat je ons nog even weten wat je ervan vond?

 

Over de auteur

Ferenc Jacobs

Ferenc is mede-eigenaar van FLEXfg en functionaris gegevensbescherming bij meerdere schoolbesturen.

Related Posts

Google & het onderwijs – wat nu?

Google & het onderwijs – wat nu?

Het was nog even spannend, maar er zijn afspraken gemaakt tussen Google en het onderwijs over de risico’s van het gebruik van Google Workspace op scholen. Fijn! Maar hiermee is het onderwijs er nog niet. Besturen moeten zelf een aantal stappen zetten om aan hún kant te zorgen voor een veilige werkwijze. In dit artikel gaan we hier dieper op in.

4 AVG-punten om te regelen vóór de vakantie

4 AVG-punten om te regelen vóór de vakantie

De zomervakantie breekt alweer bijna aan! Na wéér een ongewoon jaar zijn collega’s en leerlingen toe aan een heerlijke pauze. Net als ieder jaar zijn er een aantal AVG-punten waar je op kunt letten als school om ook écht zorgeloos de deur op slot te kunnen doen. Hieronder zetten we een aantal tips uit de praktijk op een rijtje.

Wat heeft drie jaar AVG het onderwijs opgeleverd?

Wat heeft drie jaar AVG het onderwijs opgeleverd?

Drie jaar geleden, op 25 mei 2018 trad de Algemene Verordening Gegevensbescherming – of AVG – in werking. Deze Europese wet heeft tot doel om personen meer bescherming te geven over het gebruiken van hun persoonsgegevens. Na drie jaar is het goed om eens te kijken naar wat deze wet eigenlijk oplevert in het klaslokaal. En het is ook zo eerlijk om te noemen wat best nog wel een beetje beter kan. Daarom in dit artikel een korte, volstrekt arbitraire beschouwing van drie jaar AVG.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Adresgegevens

0512 202 030

info@flexfg.nl

Lavendelheide 12, 9202 PD Drachten

Neem contact op

1 + 12 =