10 AVG-tips voor het onderwijs

Na de uitdagingen in het afstandsonderwijs gaan leerlingen weer naar school. We hebben een mooie poster gemaakt met 10 belangrijke uitgangspunten van de AVG die je als leerkracht in je dagelijkse werk kunt gebruiken.

Het zijn uitdagende tijden voor mensen in het onderwijs. Na een aantal maanden onderwijs op afstand volgde een periode van zowel thuis als op school lesgeven. Na de zomervakantie draaien veel scholen alweer op de vertrouwde manier. Dit levert weer nieuwe aandachtspunten op voor leerkrachten met betrekking tot persoonsgegevens.

De meeste medewerkers in het onderwijs doen op het gebied van de AVG al heel veel vanuit natuurlijk gedrag en de motivatie om goed voor leerlingen te zorgen. Toch is heel menselijk om af en toe een foutje te maken. Het probleem is dat wanneer het aankomt op de gegevens van leerlingen en collega’s, de gevolgen meestal groot zijn.

FLEXfg heeft 10 punten op een handige poster gezet waaraan je als onderwijsmens zou moeten denken om de kans op incidenten te verkleinen. En deze delen we graag met je! Via het klikken op deze link of de afbeelding hieronder kun je de poster downloaden.

Laat je ons nog even weten wat je ervan vond?

 

Over de auteur

Ferenc Jacobs

Ferenc is mede-eigenaar van FLEXfg en functionaris gegevensbescherming bij meerdere schoolbesturen.

Related Posts

Persoonsgegevens zijn het goud van een school

Persoonsgegevens zijn het goud van een school

Het meest interessante doelwit voor criminelen zijn niet de iPads, laptops of andere apparatuur in een school. Persoonsgegevens is het goud waar écht veel aan te verdienen valt. In dit artikel gaan we in op de noodzaak om Informatiebeveiliging en Privacy goed voor elkaar te hebben in het onderwijs.

Apache Log4j – Wat moet het onderwijs hiermee?

Apache Log4j – Wat moet het onderwijs hiermee?

Vorige week werd het bericht gedeeld dat er kwetsbaarheden zijn gevonden in Apache Log4j. Moet het onderwijs zich zorgen maken over deze meldingen? En wat kun je doen om te voorkomen dat je nadeel ondervindt van dit soort kwetsbaarheden? In dit artikel praten we je – hopelijk in leesbare taal – bij.

Google & het onderwijs – wat nu?

Google & het onderwijs – wat nu?

Het was nog even spannend, maar er zijn afspraken gemaakt tussen Google en het onderwijs over de risico’s van het gebruik van Google Workspace op scholen. Fijn! Maar hiermee is het onderwijs er nog niet. Besturen moeten zelf een aantal stappen zetten om aan hún kant te zorgen voor een veilige werkwijze. In dit artikel gaan we hier dieper op in.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Adresgegevens

0512 202 030

info@flexfg.nl

Lavendelheide 12, 9202 PD Drachten

Neem contact op

1 + 13 =