Specialist security

Het uitgangspunt

Vanaf 2018 heeft de nadruk binnen IBP in het onderwijs vooral gelegen op de P van Privacy. Door diverse incidenten bij schoolbesturen verschuift de aandacht terecht ook naar het onderwerp Informatiebeveiliging. Met onze securityspecialisten bieden wij het onderwijs de helpende hand bij dit belangrijke onderwerp.

Audit en implementatie Information Security Management System (ISMS)

Het doel van een ISMS is (vertrouwelijke) informatie beter te beveiligen. Een goed werkend proces voor informatiebeveiliging sluit aan bij beleid en strategie van de organisatie en wordt geïntegreerd in de bedrijfsvoering. Een specialist van FLEXfg auditeert conform internationaal gangbare normen en kan desgewenst ondersteunen bij het implementeren of verbeteren van het systeem.

Chief Information Security Officer (CISO)

De CISO geeft de organisatie inzicht in de stand van zaken van informatiebeveiliging. Hij of zij vervult een signalerende functie, in samenwerking met die onderdelen van de organisatie waarop dit het meest van invloed is. Met behulp van periodieke audits, advies en implementatie van systemen is de CISO als een adviseur op het gebied van digitaal veilig werken.

Een CISO van FLEXfg heeft ruime ervaring met informatiebeveiliging in de publieke sector. Hij of zij conformeert zich aan internationaal erkende standaarden en beschikt over de juiste relevante certificeringen.

Meer weten?

Laat via onderstaand formulier je gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact op.

Onze werkwijze

FLEXfg werkt volgens een beproefde werkwijze die we succesvol toepassen bij meerdere besturen. Deze methode zorgt dat de organisatie de balans bewaart tussen wat voor de wet geregeld moet zijn, maar met oog voor de werkbaarheid. Behalve de wettelijk verplichte rol dragen mensen van FLEXfg écht bij aan de organisatie.

De voordelen van samenwerken met FLEXfg

Kennis en ervaring

FLEXfg ondersteunt al enige jaren schoolbesturen van diverse grootte bij een praktische toepassing van de AVG in de klas. Onze collega’s hoeven het wiel niet iedere keer opnieuw uit te vinden. Ze maken gebruik van een ruime ervaring met het onderwijs en zijn opgeleid in de technische, juridische en procesmatige aspecten.

Beproefde werkwijze

Iedere organisatie is gebaat bij een zorgvuldig, planmatig proces. De ervaringen bij schoolbesturen hebben geleid tot een werkwijze die borgt dat de juiste stappen op het juiste moment gezet worden. Door aandachtspunten vanuit de AVG te koppelen aan de praktijk op de werkvloer en kennis van kwaliteitsmanagement.

Altijd de laatste ontwikkelingen

Onze mensen zijn lid van meerdere landelijke en lokale netwerken van privacyprofessionals. Daarnaast ondersteunen zij werkgroepen en adviesgroepen van de verschillende sectorraden en kennisorganisaties. De relevante ontwikkelingen integreren we in onze werkwijze en delen we met schoolbesturen.

Onze relaties

Wij werken onder andere samen met

Werkwijze

Onze dienstverlening werkt in de praktijk

Als FLEXfg vinden we dat onze AVG-dienstverlening moet voldoen aan onderstaande vier elementen. Met deze uitgangspunten zorgen we er namelijk voor dat een onderwijsbestuur de juiste stappen op het juiste moment zet. 

Praktisch

Procesmatig

Integer

Progressief

Benieuwd wat wij voor u kunnen doen? Neem contact met ons op!

Adresgegevens

0512 202 030

info@flexfg.nl

Lavendelheide 12, 9202 PD Drachten

Neem contact op

14 + 6 =