AVG-dienstverlening voor onderwijs & overheid

Van kwartiermaker tot meedenkend FG

FLEXfg levert professionals met onderwijservaring

Meer weten?

Ferenc Jacobs

Leergang functionaris gegevensbescherming (FG)

Doel van de training

Deze training geeft fundamentele kennis over de overwegingen en voordelen met betrekking tot het gaan gebruiken van cloud services en het SaaS (Software as a Service) model, met specifieke nadruk op de mogelijkheden die Microsoft 365 biedt.

Inhoud van de training

De leergang Functionaris Gegevensbescherming bestaat in de basis uit de volgende vakgebieden die ieder door gespecialiseerde en gecertificeerde docenten worden behandeld:

  • Juridische aspecten – 1 dag
    Bekend met nationale en Europese gegevensbeschermingswetten en –gebruiken (ISO/NEN) evenals diepgaande kennis van de AVG.
  • Organisatorische aspecten – 2 dagen
    Voldoende kennis van de administratieve regels en procedures van de organisatie en de uitvoering van dagelijkse werkzaamheden.
  • ICT-technisch – 2 dagen
    Kennis van de bedrijfstak en de (ICT) organisatie van de verantwoordelijke.

Per thema, zoals hierboven omschreven, wordt zeer gericht ingegaan op de benodigde kennis en vaardigheden. Dit wordt zoveel mogelijk toegespitst op de sector waarin de deelnemers actief zijn. Na afronding van de leergang en behalen van het examen hebben de cursisten voldoende kennis om hun rol als functionaris gegevensbescherming uit te oefenen en een werkwijze te implementeren.

Het certificaat dat na afronding wordt uitgereikt heeft een geldigheid van 1 jaar. Gedurende het jaar worden de deelnemers middels de portal gegevensbescherming op de hoogte gehouden van ontwikkelingen en vragen + antwoorden.

Jaarlijks kan worden deelgenomen aan de terugkomdag waarmee het certificaat weer voor een jaar kan worden verlengd.

Voor wie?

Deze training is speciaal bedoeld voor IT Professionals die cloud-services willen gebruiken en managen in hun organisatie. Ook voor diegenen die eenvoudig fundamentele kennis willen opdoen betreffende cloud is deze training geschikt.

Aan te raden voorkennis

Je hebt enige kennis op het gebied van ICT, de AVG en de processen in je organisatie.

Relevante certificeringen zoals CISSP, CISM, C|CISO, CEH etc. zijn een pre, maar geen vereiste.

Tijdsinvestering en lesvorm

6-daagse training op locatie in Drachten

Investering en resultaat

De investering voor het bijwonen van de workshop en het lesmateriaal bedraagt € 3950,- excl. BTW per persoon. Deelnemers ontvangen een certificaat van deelname.

Meer weten?

Laat uw gegevens achter, wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.