Bewustzijn rondom risico’s en praktische maatregelen voor bescherming van persoonsgegevens is een onmisbaar onderdeel van informatiebeveiliging en privacy. FLEXfg verzorgt praktische trainingen voor scholen of bestuursbureaus. Hieronder staat een selectie om een idee te geven, maar informeer vooral naar de mogelijkheden voor úw situatie.
Onze workshops zijn gericht op de dagelijkse praktijk, onze trainers zijn ervaren in het onderwijs. Ze geven onderwijsprofessionals de handvatten die nodig zijn om op een verantwoorde manier de balans te houden tussen ‘voldoen aan’ en werkbaarheid. In een interactieve setting behandelen we samen met de medewerkers de belangrijkste onderwerpen. Door aantrekkelijke werkvormen, herkenbare situaties en een praktijkgerichte bespreking ontstaat collectief bewustzijn.
Onze workshops en trainingen zijn geschikt in teamverband, maar ook in te zetten op studiedagen.
- Interactieve werkvormen
- Gericht op de onderwijspraktijk
- Naar behoefte aan te passen
- Informatie gericht op rol binnen de school
- Aanspreekpunt betrokkenen
Bestuurlijk bewustzijn – van Beleid naar proces
Is de AVG een losstaand proces in de organisatie? Of heeft het invloed op andere processen, zoals onderwijskwaliteit, personeel & organisatie of financiën? Hoe gebruik je de AVG als kwaliteitsinstrument om bestaande processen te verduidelijken of verbeteren? En hoe maak je hierop beleid?
Ervaren trainers bespreken de uitgangspunten van de AVG. Aan de hand van praktijkvoorbeelden – of eigen casuïstiek – wordt helder op welke processen de AVG invloed heeft. Het resultaat is dat de AVG beter ingebed wordt in de organisatie en daarmee processen verheldert en verbetert. Deze training is geschikt voor beleidsmedewerkers en bestuur.
Bewustzijn Basis – van ‘mag niet’ naar ‘kan wel’.
Wat is een datalek en wanneer moet je er iets mee? Welke gegevens mag ik doorgeven aan een logopedist? Wat moet ik weten over filmen en fotograferen in het klaslokaal? Hoe ga ik verantwoord om met systemen? Het zijn vragen waar veel leerkrachten dagelijks tegenaan lopen. In een levendige workshop gaan we deze en andere vragen met elkaar uitwerken en bespreken.
Het resultaat is een nuchter inzicht in de voordelen die het biedt, maar ook in de uitdagingen die er nog zijn. Deze training is geschikt voor alle medewerkers binnen een onderwijsinstelling.
Bewustzijn gevorderd – samenwerken met de AVG
Wat mag je eigenlijk bespreken met ketenpartners? Heb je overal toestemming voor nodig? Hoe ga je van ad-hoc handelen naar een standaard werkwijze? Met welke juridische aspecten heb je nog meer te maken? De uitdagingen rondom zorg en veiligheid zijn complexer, de oplossingen zijn hiermee direct relevanter in de zorg voor leerlingen.
Aan de hand van praktijksituaties werken we aan een gezamenlijk belang. Medewerkers zien dat de uitgangspunten van de AVG hun positie als professional versterkt, wat de acceptatie vergroot. Deze training is met name geschikt voor IB’ers, schooldirecteuren en degenen die zich met zorg en veiligheid bezighouden.